Omgeving

In 2019 hebben we een groot stuk grond gekocht met twee huisjes midden in het beschermd natuurgebied tussen het bosdorp Hommershausen en Stadt Frankenberg in de provincie Waldeck-Frankenberg in Nord-Hessen. Een van de huisjes hebben we voor ons zelf en onze honden verbouwd en het andere huisje voor gasten die willen genieten van een vakantie midden in de natuur op vijf minuten afstand van alle voorzieningen.

We zijn enorme hondenliefhebbers en wandelen graag met onze roedel. Deze regio is daarvoor een feest, want vanaf onze plek kun je direct starten met een van de vele goed aangegeven wandelroutes omgeven door de prachtig gemengde bossen. Sta ook niet vreemd te kijken als je plots oog in oog staat met reeen, een wasbeer of vos. Wilde dieren voelen zich nog heel prettig in deze ongerepte natuur.

Een ritje van vijf minuten met de auto brengt je naar Frankenberg waar alle voorzieningen zoals supermarkten, restaurantjes, tankstations, parken en het beroemde Thonetmuseum te vinden zijn.

De bossen van het Nationaal Park Kellerwald-Edersee zijn een belevenis in de wildernis voor wandelaars en fietsers. De mooie wandelwegen in het nationaal park komen voorbij aan betoverde beuken en zuivere bronnen. Ze leiden door stille met weiden bedekte dalen en langs steile hellingen. Ze brengen u naar fantastische uitzichtpunten en bergaf naar de Edersee. 

Ook in de winter is Hessen een aantrekkelijke regio om te wandelen, langlaufen of skiën. Het skigebied Willingen – Ettelsberg is het hoogste skigebied in het district Waldeck-Frankenberg. Het heeft met 838 meter de hoogste skipiste resp. de hoogste skilift in het district Waldeck-Frankenberg. Vanaf ons huisje is ook de bekende wintersportplaats Winterberg binnen 40 minuten met de auto te bereiken.